Over Vers Geperst

08 sep

Startmoment van ons nieuwe cultuurjaar.

zondag 8 september 2024 om 10:00 uur

Ga je mee ‘En Route’ tijdens Open Monumentendag 2024?

Zoals reeds heel wat jaren organiseren we als Davidsfondsafdeling met de Open Monumentendag onze Vers Geperst: hét startmoment van het nieuwe werkjaar. Langskomen als lid is meteen de boodschap, want we verwennen onze leden met allerlei interessante activiteiten … en geschenken!
Kom dus op zondag 8 september langs op de site van Heemkring Het Molenijzer tussen 10 u. en 18 u.

Wat mag je verwachten?

Vers geperst
Tijdens het startmoment wordt het Davidsfonds-programma voor het nieuwe cultuurjaar voorgesteld. Wie het lidmaatschap komt verlengen, krijgt een leuke geschenktas met een nieuwe Roots-kalender voor 2025, een mooi boek en enkele andere gadgets. Bovendien geniet je van een kortingstarief op 8 september!

En route vervolgverhaal
Zou jij het fijn vinden om mee te schrijven aan een nieuw Davidsfonds-boek? Flor De Preter, één van de Putse auteurs geeft de aanzet voor dit verhaal. Telkens mag iemand een stukje verder schrijven aan ons boek. Gedurende het jaar gaan we zo en route en krijgen we een uniek boek. Kom alvast kennismaken met de start van ons verhaal en geef je op om mee te schrijven.

Putse auteurs
Heel wat van de Putse auteurs stellen zichzelf en hun boekenaanbod voor op de beurs voor Putse schrijvers. Kom kennismaken met hun uitgebreide oeuvre en schaf je meteen een mooi boek aan.

Boeken- en gereedschapsmarkt
Heb jij nog heel wat goede tweedehandsboeken die je graag een tweede leven wil geven? Neem dan deel aan de eerste Putse boekenmarkt. Samen met de deelnemers van de gereedschapsmarkt vallen er dus zeker heel wat koopjes te doen op de Ixenheuvel. Inschrijven voor de boeken- en gereedschapsmarkt via Ludo Cools (0486 13 40 25).

Prieeltje
Het prieeltje is vrij te bezoeken tijdens OMD. Ontdek een pareltje met heel wat originele elementen uit een  19de-eeuwse bouwwerk. Een kleine expo over de heropbouw vertelt het hele verhaal.

Heemkring Het Molenijzer
Bij de collega’s van de Heemkring is het museum te bezoeken en staan er verschillende standen met ambachten. In de cafetaria kan je genieten van allerlei lekkers.

Prijzen

Ticket Prijs
Lidmaatschap na 8 september 2024 € 36,00

Info: 0494 51 56 31