03
apr
Putte - Heemmuseum Het Molenijzer
# 9846
Een duik in ons eetverleden: van de Bourgondische tijd naar de toekomst.
Eten en feesten n.a.v. 150 jaar Davidsfonds.
donderdag 3 april 2025 om 20:00 uur
Via schilderijen, miniaturen, oude kookboeken, aankoopfacturen en reisbeschrijvingen kunnen we achterhalen hoe een feest verliep in de middeleeuwen en de tijden nadien, wat er gegeten werd, hoe er gekookt werd, hoe het op tafel werd gebracht en hoe het werd opgegeten…
In de beschrijvingen botst men soms op verrassende zaken!
Hoe kan men met een eenhoorn gif opsporen in wijn?
Wat hebben bevers en zeehonden te maken met de vastentijd? Waarom nemen de Tsjechen de laatste weken voor Kerstmis geen bad meer?
Wat was de straf voor de slechtste eter op het kermisfeest van Pallieter?
De antwoorden zitten verweven in de presentatie van Rudi Hendrickx op 3 april 2025.